Tabrakan Antara Dump Truk Pengendara Motor di Mamuju Meninggal

                  Foto Ilustrasi kecelakaan.


MAMUJU, FMS - Seorang pelajar bernama Sauji warga Dusun Sidomakmur, Desa Kalonding, Kecamatan Sampaga, Kabupaten Mamuju tewas seketika usai mengalami kecalakaan yang bertabrakan  dengan mobil di jalan poros Trans Sulawesi Desa Boda- boda Kecamatan  Papalang,  Kabupaten Mamuju, Senin (29/6).

Kasat Lantas Polresta Mamuju AKP Kemas Aidil Fitri mengatakan korban mengendarai sepeda motor Yamaha Vixion berwarna merah dengan nomor plat  DC  3583 IA melaju dari arah Selatan ke Utara dan hendak menyalip  mobil di depannya. Namun tiba-tiba muncul mobil  dam truk empat roda  warna putih bernomor plat  DC 9083 AA bergerak dari arah berlawanan yang dikemudikan Ruslianto (24) warga Desa Bunde, Kecamatan Sampaga, Kabupaten Mamuju. Tabrakan pun tak dapat terhindarkan. Akibatnya Sauji meninggal di TKP (Tempat Kejadian Perkara) karena mengalami luka serius disekujur tubuh dan bagian kepala.

“Akibat kecelakaan tersebut,  pengendara sepeda motor (Sauji) meninggal dunia ditempat kejadian,” kata Kasat Lantas Polresta Mamuju melalui pesan Whatsaap.

Sedangkan  pengendara mobil dump truk, Ruslianto diamankan di Polsek Sampaga bersama mobil  dan motor   korban untuk proses penyelidikan lebih lanjut.

“Ruslianto saat ini sementara diamankan di Polsek Sampaga dan   tidak  mengalami luka-luka,” ujarnya.(Al).

Related

MAMUJU 6096848413037712385

Post a Comment

 1. SAYA MENYAMBUT ANDA SEMUA DI PAGE INI
  INI IALAH CERITA SAYA

  Saya MURNI SANTI, seorang wanita, ibu, kakak dan rakan dari (Bekasi), Indonesia, saya seorang PENGURUS ESTATE SEBENAR dan saya mengalami banyak tekanan kewangan baru-baru ini, tidak ada yang mahu meminjam wang kepada kami untuk menyelesaikan projek komersial kami yang telah dibina dalam beberapa bulan sekarang. Saya telah ditipu oleh beberapa syarikat pinjaman palsu yang menuntut sejumlah besar wang daripada saya tanpa kami menerima pinjaman.

  Saya kecewa, suami saya berusaha sebaik mungkin dan menolong, saya akan membunuh diri kerana kesakitan, terlalu berat untuk ditanggung dan saya kehilangan harapan, sehingga saya diperkenalkan kepada SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL sebuah syarikat pinjaman yang ditaja oleh bank dunia itu sendiri.

  Saya memutuskan untuk memohon pinjaman dan menghubungi syarikat itu, pegawai pinjaman mereka yang benar-benar memberi saya harapan dan memberitahu saya jangan bimbang syarikat itu akan meminjamkan wang kepada saya, walaupun jumlah yang saya perlukan sangat besar, dan semua yang saya dapat berikan kepada mereka keperluan yang merupakan beberapa maklumat peribadi, yang saya lakukan.

  Saya melalui semua proses, mereka berjanji akan meminjamkan wang yang saya minta setelah mengesahkan saya layak untuk mendapat pinjaman, saya diminta untuk menunggu, yang paling mengejutkan adalah pinjaman yang dimasukkan ke dalam akaun saya dan saya mengesahkannya .. Kami syarikat kembali dari segi kewangan dan keluarga saya berjaya dengan baik ini menjadikan hidup saya lebih baik, saya bersyukur kepada Allah dan semua PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL
  GMAIL ..... allglobalgrantloan@gmail.com

  UNTUK MENGHUBUNGI SAYA
  NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
  EMAIL Syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com.
  Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
  Nama Saya: MURNI SANTI
  E-mel Saya: murnisanti55@gmail.com

  ReplyDelete

emo-but-icon

FOKUS METRO SULBAR

BERITA Populer Minggu Ini

item